Monday, 15 October 2012

HEY!!THIS THURSDAY..IT'S MY DAY!!!18 OCTOBER!!!

Untuk Dia,Heyy!!

Assalamualiakum dan salam satu duni sekalian!!Wahh..lama dah gua tak post entry gua...rindu gile nak buat entry..oh ya!!sekarang gua aktif tulis novel,so gua tak sempat sangat nak post entry and juga mak gua pasang password kat laptop die..nak guna laptop aku hmm..laptop tu dah kembali ke rahmatullah...

Untuk entry kali ni gua nak cerita pasal sesuatu yang gua tak duga akan berlaku.Gua hari tu bertugas kat koperasi.waktu tu hari khamis.kira-kira pukul 10 lebih pagi,budak form 5 and 6 rehat.So of course lah ramai manusia time tu kat koperasi.Tak menang tangan gua dengan veron.so sudddenly,one guy came.firstly dia nak beli pen M&G 0.5 warna biru harga 1.60..so gua ambik lah pen yang dia nak tuh.So senang macam ni apa kate aku buat dialog untuk scene-scene tertentu sahaja..

              "Pen ni berapa?"dia tanya dan pandang gua dengan pandangan yang menggoda.cewah!pastu gua pun cakap,
              "rm1.60"aku pun pandang dia balik and suddenly..chopp!gua nak tanya pernah tak lu orang rasa macam berdebar bile jumpe crush lu orang..haa itulah yang gua rasa..tapi gua tak cakap that guy tu crush gua.jangan salah faham.after that,die pun bayar and blah dari koperasi.
              Pastu,aku tak ingat sangatlah pukul berapa,tapi that guy came again..huhu..my heart beating so fast...rasa macam nak terkeluar je!kali ni dia nak beli highlight warna kuning harga 1.60..so as usual aku terpaksa copy paste dialog tadi.sebab soalan dengan jawapannya sama je..

             "highlight ni berapa?"dia tanya dan pandang gua dengan pandangan yang menggoda.cewah!pastu gua pun cakap,
              "rm1.60"aku pun pandang dia balik and jantung aku mula buat cup prix pulak.Oh tidak!!sakit jantung aku dibuatnya.Then,macam biasa dia bayar and blah dari situ.
               But scene yang ketiga ni yang gua nak cerita sekarang ni memang scene paling extreme dalam dunia ni.
               That guy datang but with his friend.this time,dia just teman kan member dia beli apa entah..(Tak kuasa gua nak ingat)..time tu dia tengah makan aiskrim..muke dia cute giler time makan asikrim..le[as member dia habis beli barang keperluan hidup dia tu,diorang mulalah nak blah dari situ.That guy!Oh bile type,or cakap perkataan 'THAT GUY' hati aku dup dap dup dap..sambung..that guy dengan member dia pun nak blah,sambil berjalan baru satu dua langkah, dia pandang gua sambil makan aiskrim.(cute gile muka dia time tu)
               lepas gua dengan veron habis bertugas,gua pun pergi kelas dan story kat Ain,farzmil,athifah and fatini.dia boleh ketawa pasal cerita aku ni..Then ain ke siapa entah dia tanya nama dia sape..then tiba-tiba gua rasa menyesal sebab tak tahu nama that guy!!

Tuesday, 24 July 2012

Hye!!Lama tak jumpa!!

Assalamualaikum...guan dah lame tak exercise tangan gua ni..haha..Lame jugaka kan gua tak buat entry gua kan??Hmm gua sebenarnya malas nak type..gua just nak edit blog gua je..okeylah babai!!!

Wednesday, 4 July 2012

Pengalaman Yang gila bebenaw (part 3)

     "Banyak gila novel awak nabiha!!!"Amira melangkah masuk dan menerjah rak buku nabiha.Humangaih!Gilo ko apo?Banyak bebenaw sampai mato den berpinar ni ah.

     Amira pun tanpa melengahkan masa terus mencapai sebuah novel lalu membaca sinopsisnya.Satu per satu buku dibeleknnya.Dada amira sudah melonjak kegembiraan.Teruja sangat sampai tak ingat dunia.Tiba-tiba.....

BAMMM!

      Amira yang sedang enak membelai buku buku novel itu,secara tidak sengaja telah terkejut beruk tahap beruk mak yeh.Rupa-rupanya Farzmil.Ingatkan King Kong manalah yang mengamuk sakan!

Tamat...malas gua nak cerita lagi..letih lah..i'm sorry...

Friday, 29 June 2012

Pengalaman yang gila bebenaw!(part 2)

Assalamualaikum dan salam satu korea sekalian..haha..jumpa juga kita akhirnya ya?!Okey tanpa melengahkan masa lagi gua nak sambung cerita gua yang terbengkalai semalam.okey..begini sambungan ceritanya.....


      "Helo!Along ke ni?"
      "Yelah..Amira ke?"
      "Aah.Along boleh tak ambil saya pukul 9?sebab saya nak pergi rumah kawan saya kat Nibong **..Boleh tak?Saya nak ambil barang dengan Nabiha.Boleh tak?"
      "Ermm..Boeh..cepat sikit Along nak sampai ni."
      "Okey..Terima kasih Along!Sayang Along ketat-ketat!"

      Dengan kepantasan tahap dewa kelapan belas,Amira meluncur laju ke arah almari bajunya untuk menyalin pakaian jasmaninya kerana kebetulan hari itu juga ada matapelajaran pendidikan jasmani.Tidak sampai 5 minit menyalin pakaian,Amira sudah siap memakai kasut sekolahnya.Dalam masa yang sama,Along juga tuba di tempat kejadian.Wah,macam ada kes Detective Conan pula!


"RUMAH Nabiha sebenarnya Nibong ** ke Nibong **,Mira?Setahu Along tak ada Nibong **..Ermm macam ni,Amira cuba telefon Nabiha.Tanya apa sebenarnya alamat dia.Nah,guna telefon Along."Lelaki yang sudah Amira anggap abang kandungnya itu memberikannya telefon bimbitnya supaya Amira dapat menelefon Nabiha.

      "Teima kasih Along!Kejap ya,saya telefon Nabiha.."ujar Amira sambil menekan punat di telefon Nokia Express Music.Terdengar caller ringtone 'Aku Suka Dia' nyanyian Ainan Tasneem di talian.Tetapi si pengjawab masih belum mengangkat telefon.Dan akhirnya...

       "Nabiha!Rumah awak sebenarnya Nibong ** ke Nibong **?Kita dah sesat dah ni!"Dengan 'manjanya' aku mengadu kesedihan ku.

       "Rumah kita kat Nibong **..."balas Nabiha.Terdengar suaranya yang ketawa terbahak-bahak.Pasti hatinya digeletek kelucuan dek kerana ujaran Amira.Aku hanya mengangguk dan tidak semena-mena pecah juga tawa Amira akhirnya.




"ASSALAMUALAIKUM!Tuan rumah!oo tuan rumah!!"teriak Amira memberi salam.Dia sudah seperti orang yang sedang melakukan tarian Shuffle.Terlompat-lompat bagai beruk kena belacan.

      "Waalaikumsalam!Ya,tuan rumah nak keluarlah ni!"Sempat lagi Nabiha berseloroh.
      "Duduk rumah seorang ke?Mak awak tak ada ke?"Nabiha hanya menggelengkan kepalanya.
      "Masuk lah..buat macam rumah sendiri.Awak nak pinjam ***** kan?Tengok lah kat  rak buku kat situ."

      Amira sudah seperti robot mengikut sahaja.Di saat Amira tiba betul-betul di hadapan rak buku,mulutnya ternganga besar.Sebesar Gua Niah di Sarawak!

      "Nabiha,biar betul...takkan lah...mimpi ke aku ni?"



To be continued...(Part 3)

Pengalaman yang gila bebenaw!(Part 1)

Assalamualaikum dan salam satu malaysia!!lama dah tak exercise tangan gua type entri blog..Ermm gua hari ni nak cerita pasal semalam(khamis).Pengalaman gua mase pergi rumah nabiha..okey ceritanya begini..gua akan buat style novel tau!

    "Farzmil!kau esok ade nak pergi rumah nabiha tak?"ujar Amira memecah kesunyian di surau sekolahnya.Farzmil yang sedang enak menelaah novel 'Miss Pisau Cukur' karya Siti Nur Dhuha agak terkejut beruk tahap dewa ke lapan belas terkebil-kebil memandang Amira yang tersengih kambing gunung.Farzmil mengurut-urut dadanya yang bergoncang kuat kerana Amira yang datang membuat terjahan 'Melodi' kepadanya.'Nasib baiklah jantung aku tak jatuh jantung aku..kira okey urat saraf aku ni macam dawai besi..boleh tahan lama.Kalau plastik econsave..ermm alamatnya aku akan meninggalkan dunia yang penuh pancaroba ini..huhu!Eh!pandai pulak hait aku nak berdrama pulak ni!!'desis hati Farzmil.

    "Rasanya aku pergi..kenapa?kau nak ikut sekali ke?"soal Farzmil setelah melihat Amira hampir tertidur menanti jawapan darinya."Nak!aku nak tengok juga rumah nabiha pastu aku nak pinjam ***** nabiha..By the way,kau pergi esok dengan apa?"soal Amira lagi mahu kepastian.
   
    "Macam biasa lah.Naik bas awam.Kenapa?Kau nak naik sekali dengan aku ke?"Farzmil menjawab soalan amira dengan soalan.

    "Aah.Aku nak try naik bas awam.tapi macam mana nak naik bas awam?aku tak reti la.."Amira membuat muka seposen memohon simpati.Farzmil yang melihatnya menjeling kura-kura manja.Tidak sampai hati dia melihat rakannya itu.Bukan kerana simpati,tetapi rasa nak muntah warna pink sebab tengok Amira buat muka seposennya itu.Style macam minta kaki je.

    "Yelah..Kalau kau nak naik bas awam kau kena......"Panjang lebar ceramah Farzmil tentang cara-cara untuk menaiki bas awam.Dari cara naik bas awam sampai ke pasal novel.Entah apa yang dibebelkan pun entah Amira faham atau tidak.Kalau Amira faham,syukurlah.Kalau tak faham juga,dia berserah pada takdir tuhan yang Esa.



"ERMM..Macam mana ni?Aku nak pergi dengan Farzmil ke dengan Along ni?"Pening kepala Amira memikirkan cara untuk ke rumah Nabiha keesokkan harinya.Along?Along ialah seorang pemandu van sekolah.Dia juga adalah orang yang bertanggaung jawab menghantar dan mengambil Amira pergi dan balik dari  sekolah.

    "Apa kata kalau aku pergi dengan along je.Aku mesej Farzmil guna facebook je lah.Ermm..Wow!Amira!That's a brilliant idea!Great!"Terkembang-kembang hidung Amira memuji dirinya sendiri.Tanpa sedar,bulu hidungnya terkeluar.Sesekali dia terbersin,bulu hidungnya terbang tanpa arah tuju.Lantas dia mengesat lebihan hingus yang meleleh dengan tisu Scott.Setelah selesai proses penyerapan hingus ke tisu selesai,Amira lantas menarik keluar notebook CSL nya,lalu mendaftar masuk akaun Facebook.

   Farzmil,aku rasa aku tak pergi dengan kau esok...
Aku pegi dengan van aku kot.
:D

    Amira menanti balasan  mesej dari Farzmil tetapi harapannya tidak kesampaian...




To be continued...Part 2

Friday, 15 June 2012

Si Dia bernama Amira Farzmil

Assalamualaikum dan salam satu friendship sekalian..Haa..lu orang mesti tertanya-tanya apa maksud tajuk yang gua tulis nih..ahaks!yuolls jangan nak salah paham yerr..gua ni straight!!okey..AMIRA FARZMIL..dia ni memang budak baik..senang citer best kalau kawan dengan die.Gua dengan die ni memang sekepala..Dowh!nama pon dah dua-dua AMIRA...of courseezz la sekepala!

Antara yang gua suke dengan yang FARZMIL suke ialah kitorang ni memang kaki novel..maksud gua memang giler novel..macam kalau tak de novel gua dengan die bole kena sawan..kalau sehari tak citer pasal novel..Bole parkinson dowh!!

Ohh!Lagi satu,adik beradik AMIRA FARZMIL ni,nama kedua diorang wajib ada FARZMIL..ikut ape yang AMIRA FARZMIL story-mory kat gua,FARZMIL ni gabungan nama parents diorang..gua salute dengan parents FARZMILS'..ape orang selalu cakap= SO SWEET... :)Oklah..gua nak ciao dulu!!gua nak online fb gua dulu!!

ASSALAMUALAIKUM DAN BABAI!!!